VELVET BASKI

Baskı Bilgisi

İşletmemiz bünyesinde birçok farklı teknikle tişört baskı uygulaması yapmaktayız. Hangi tekniğin kullanılacağı logonun içeriğine, baskı boyutuna ve sipariş adedine göre değişmektedir. Burada size baskı teknikleriyle ilgili genel bilgi vermeye çalışacağız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirisiniz.

Transfer baskı: Tişört baskıda birçok malzeme ürün üzerine sıcak presleme işlemiyle aktarılır. Bu sebeple genel olarak transfer baskı terimi tişört baskılarında sıkça kullanılır fakat işlemin transfer baskıyla yapılması esasen malzeme konusunda ve işlemin kalitesi konusunda bilgi vermez.

En temel haliyle renkli fotokopi makinelerinden özel çıktı kağıtlarına desen aktarılarak, beyaz tişörtler üzerine uygulanır. Fakat yıkama dayanıklılığı çok düşüktür. Promosyon işlerinde sıklıkla tercih edilir.

Flex Baskı: Tişört üzerine transfer yöntemiyle uygulanır. Baskı alınacak desenin vektörel çizim olması gerekir. Desen öncelikle plotterda kestirilir. Daha sonra desen dışı parçalar malzemeden ayıklanarak. Tişört üzerine basılır. Fakat bu baskı şeklinde her renk ayrı ayrı basıldığı için çok renkli işlerin basımında problem oluşur. Yıkama dayanıklılığı çok yüksektir.

Plastik (Şeker) Baskı: Tişört üzerine transfer yöntemiyle uygulanır . Basılacak desenlerin renk ayrımı yapılabilir olması gerekir. Her renk için ayrı kalıp alınır. Bunlar özel baskı kağıtları üzerine basılır daha sonra tişört üzerine aktarılır. Yıkama dayanıklılığı yüksektir. Özellikle logo baskılı işlerde sıklıkla kullanılır.

Serigrafi Baskı: Plastik baskıyla aynı işleyişe sahiptir.Fakat burada kalıplar sırasıyla tişört üzerine basılır . Baskı kağıdı kullanılmaz. Basım işlemi bittikten sonra kurutma fırınında fiksleme işlemi yapılır. Yıkama dayanıklılığı yüksektir.

Emprime Baskı: Serigrafi baskıyla aynı sistemde çalışır. Genel olarak en büyük fark serigrafi baskıda kalıpların manuel olarak basılması ve kullanılan boya tiplerinde oluşur. Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.

Süblime (Dijital) Baskı: Son yıllarda oldukça gelişen ve çok tercih edilen baskı tipidir. Herhangi bir kalıba veya renk ayrımına ihtiyaç duyulmaz. İstediğiniz görsel süblime boya kullanan makinelerden çıktı alınarak uygun kumaşlar üzerine preslenir ve işlem tamamlanır. Fakat dijital baskı her kumaşa uygulanamaz uygulanabilecek kumaşların polyester içerikte olması gerekir. Forma üretimimiz de kullandığımız baskı tipidir. Kumaş üzerinde baskı hissi yoktur. Yıkama dayanıklılığı en yüksek baskı türüdür.

DTG (Lazer) Baskı: Günümüz koşullarında bireysel siparişlerde en çok tercih edilen baskı türü dijital baskı olarak adlandırılan DTG(Direct to Garment) baskıdır. Bu baskı türünde ara malzemeye ihtiyaç duymadan görsel makine tarafından tişörte aktarılır. Çalışma sistemi inkjet yazıcıya benzer. Makine su bazlı tekstil boyaları kullandığından baskı hissi (tuşesi) oldukça düşüktür.

Özellikle beyaz gibi açık renk tişörtlerde baskı hızlı ve ekonomiktir. Fakat siyah gibi koyu zeminli tişörtlerde baskıdan önce ön işlem uygulaması ve renk basımından önce astar baskısı gerçekleşir. Bu sebeple baskı yavaş ve pahalıdır. Baskı bitiminde sıcak preste baskı kurutulur. Yıkama dayanıklılığı yüksek bir baskı türüdür. Yüksek adetli toptan siparişlerde uygulanması zor bir yöntemdir.

DTF Baskı: Bu baskı türü de müşteriler tarafından genel olarak dijital baskı olarak isimlendirilir. Şeker baskı olarak bilinen yöntemin makineleştirilmiş halidir. Baskılar öncelikle beyaz boya da kullanabilen makinelerde şeffat film üzerine basılır. Ardından baskılı kısımlar tozlanır ve fırınlanarak baskıya hazır hale getirilir. Transfer preslerinde ürün üzerine basılır. Baskı dayanıklılığı yüksek baskı hissi düşüktür.

Toptan ve perakende siparişlerde oldukça yaygın kullandığımız bir yöntemdir.